Премиерът Николай Денков намекна на брифинг в парламента, че може

...
Премиерът Николай Денков намекна на брифинг в парламента, че може
Коментари Харесай

Денков предупреди, че ще разтури „сглобката“, ако ГЕРБ продължи да кадрува с ДПС и „Възраждане“

Премиерът Николай Денков загатна на брифинг в Народното събрание, че може да подаде оставката на държавното управление. Повод за думите му е случилото се през вчерашния ден в Народното събрание.

Според него за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е извънредно рисков. С него ГЕРБ са посочили, че могат да нарушат авансово разбирателства всички сходни кадрови назначения да се вършат при общо единодушие с ПП-ДБ. В случая Мавров получил позицията с гласовете на Движение за права и свободи и благодарение на „ Възраждане “, които не гласоподаваха, с цел да може изборът да мине.

От ГЕРБ бавели и приемането на правила за избор на управление на Антикорупционната комисия. Денков уточни, че предстоят избори на шефове на регулатори и така нататък Ако те се случат по сходен метод, няма смисъл това държавно управление да съществува.

През последните две седмици ГЕРБ вървят в неверната посока. Ако това продължи, това ръководство няма смисъл да същестува, изясни министър председателят.

Той прикани ГЕРБ да отдръпват Момчил Мавров като подуправител на НЗОК.

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР