Премиерът Николай Денков коментира днес снощните решения на финансовата комисия

...
Премиерът Николай Денков коментира днес снощните решения на финансовата комисия
Коментари Харесай

Премиерът: Снощи бяха взети грешни решения за бюджета

Премиерът Николай Денков разяснява през днешния ден снощните решения на финансовата комисия към Народното събрание във връзка с държавния бюджет за 2023 година.

" Вчера са взети някои неверни решения, които не обезпечават финансовата рамка, която преди този момент беше готова от Министерски съвет ", разяснява Денков в началото на днешното съвещание на кабинета.

" Имам уверения от водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че те ще поправят тези решения, които през вчерашния ден бяха взети, и ще одобряват финансовата рамка по този начин, както е подадена от Министерски съвет - несъмнено, с някои промени, само че без да се трансформира общият баланс на страната, нужен за обезпечаване на недостиг до 3% ", съобщи Денков.

" Надявам се, че тези водачи ще изпълнят това, което са поели като ангажимент ", сподели той, тъй като без финансово застраховане управническата стратегия " ще остане единствено един набор от положителни планове ".

Днес ще се одобри управническата стратегия на държавното управление, като това става предварително - законовият период е 3 месеца от сформиране на кабинет, съобщи настоящо.ком.

" Тази стратегия се съгласува деликатно с политическите сили, които поддържат държавното управление. Очакваме тази поддръжка да продължи и през идващите месеци и в съгласие с Народното събрание, да осъществим законодателната и управническата стратегия. Това е обвързвано с възстановяване живота на хората и на изискванията за бизнес ", сподели Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР