Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на
Коментари Харесай

Денков и Габриел отговарят на депутатски въпроси

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще дават отговор на депутатски въпроси в границите на парламентарния надзор.

Работната стратегия на Народно събрание стартира с второ гласоподаване на измененията в Закона за протекция и развиване на културата. Техни вносители са депутати от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи. Предвижда се основаване на обществен електронен указател на професионалните актьори и експерти в региона на културата. Редът за поддържане на регистъра и за достъпа до него ще се дефинира с разпоредба на министъра на културата. Преди внасяне на националния културен календар в Министерски съвет, той би трябвало да организира публични съвещания.  

Министърът ще назначава шефа на Национален фонд " Култура " след конкурс, който ще се организира още тази година.

Веднага по-късно министър председателят Николай Денков ще дава отговор на въпроси на " Възраждане " за изискванията по приемането ни в Шенген по въздух и вода и процедурите по връщане на лица от Австрия и други европейски страни по изискванията на Дъблинския правилник.

След него на трибуната застава вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Още 7 министри ще вземат участие в парламентарния надзор. Най-много въпроси има към министрите на районното развиване – 10, на земеделието – 9 и на околната среда и водите – 8.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР