Премиерът Николай Денков е изпратил до президента Румен Радев мотивирано

...
Премиерът Николай Денков е изпратил до президента Румен Радев мотивирано
Коментари Харесай

Николай Денков иска уволнение на шефа на ДАНС, отказал да уволни заместника си

Премиерът Николай Денков е изпратил до президента Румен Радев стимулирано предложение за освобождение на шефа на ДАНС Пламен Тончев. Това сподели самият Денков в изказване в Министерския съвет.

" В отговор на мое публично искане чаках от ръководителя на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано предложение за предварително освобождение на заместника му Деньо Денев. Вместо това получих отвод поради " липса на причини ".

Денев е създателят на така наречен информация на ДАНС от 26 октомври, съдържаща манипулативни изказвания и внушения. С тази информация ДАНС даде началото на саботажа на машинния избор на първи тур на изборите.

Според отчет на Държавната комисия по сигурността на информацията тази информация е в нарушаване на закона в частта " незаконна активност против публичния ред ".

Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител откакто преди избори не ми даде претенции от мен отчет за евентуалните опасности, ми дава два ясни сигнала. Първо - че господин Тончев утвърждава противозаконните дейности на Денев. Второ - че няма възражения против злонамереното потребление на тази информация за дестабилизиране на изборния развой ".

Това изясни Денков.

" Правителството е това, което координира работата на службите. Аз би трябвало да мога да работя с управлението на службите ".

Това сподели Денков на въпрос какво ще прави, в случай че президентът откаже да освободи шефа на ДАНС. И разясни, че доверието е изгубено и това е отговорност на ДАНС.

" Нека да свърши втория тур на изборите. Трябва да седнем водачите на партиите да решим по какъв начин продължаваме ".

Това сподели Денков във връзка бъдещето на държавното управление.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР