Премиерът на Япония Шиндзо Абе на среща с държавния глава

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе на среща с държавния глава
Коментари Харесай

Япония се готви за война САЩ-КНДР? Изготви план за евакуация на японците, живеещи в Южна Корея

Премиерът на Япония Шиндзо Абе на среща с президента на Южна Корея Мун Дже-И, която се чака да се организира в Пьонгчан, ще изиска помощ за евакуацията на японски жители при положение на сериозен боен спор на Корейския полуостров. Това заяви организация „ Киодо “, базирайки се на държавни източници. 

Решението да се внесе този въпрос в дневния ред на договарянията, приказва за опасенията на Япония, че ескалацията на напрежението на полуострова може да докара до военно сблъскване сред Съединени американски щати и Северна Корея (КНДР), прецизира БГНЕС.

Според известия на японската преса, въпросът за евакуацията на японски жители от Южна Корея се разисква от дълго време. По публични данни от октомври 2016 година в тази страна непрекъснато живеят към 38 000 японски жители. Заедно с краткотрайно командированите и туристите, техният брой доближава към 60 000. 

В случай на изключителна обстановка на полуострова Япония желае незабавно да може да ги изтегля, като за задачата се преглеждат разнообразни разновидности. Част от тях ще бъдат изведени с чартърни полети, а други ще бъдат извозвани до южното пристанище Пусан, откъдето по море ще се изтеглят на японския остров Цусима и оттова – до главната територия на Япония. 

За евакуацията на толкоз доста хора евентуално ще се наложи да се употребяват военни кораби, а Южна Корея не се отнася позитивно към вероятността японски военни кораби да влизат в нейните пристанища. 

Вестник „ Йомиури “ неотдавна писа, че Сеул може да си затвори очите, в случай че японските сили за самоотбрана работят взаимно с американските Военноморски сили. В Южна Корея има към 200 000 американски жители.

Блиц припомня, че преди дни  в Япония се организира евакуация под формата на обучение, съгласно което КНДР е атакува страната с ракети .

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР