Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви в коментари, публикувани през

...
Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви в коментари, публикувани през
Коментари Харесай

Коронацията: Друга страна не би могла да направи толкова ослепително представяне

Премиерът на Англия Риши Сунак съобщи в мнения, оповестени през нощта, че днешната коронация е " горделив израз на нашата история, просвета и обичаи “ и че " нито една друга страна не би могла да покаже толкоз ослепително показване “, цитира The Guardian.

" Коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила ще бъде миг на изключителна национална горделивост “, съобщи Сунак.

" Заедно с другари от цялата Британска общественост и отвън нея ще отпразнуваме трайната природа на нашата велика монархия, нейното неизменност, лоялност към дълга и работа на другите.

" Никоя друга страна не би могла да направи таковаослепително показване – процесиите, представленията, церемониите и уличните празненства.

" Но това не е просто театър. Това е горделив израз на нашата история, просвета и обичаи. Ярка проява на актуалния темперамент на страната ни и сърдечен обред, посредством който се ражда нова епоха.

" В абатството, където монарсите са били коронясвани от съвсем хиляда години, представители на всяка религия ще играят централна роля за първи път. “

Сунак съобщи, че " хората в нашата страна ще оказват помощ на своите общности с хиляди актове на добрина “ е " подобаваща респект към духа на работа, който ще дефинира каролската ера “.

" Нека отпразнуваме този празник с горделивост от това кои сме и какво пазиме.

" Нека гледаме в бъдещето с вяра и оптимизъм и дано сътворяваме нови мемоари, с цел да можем да описваме на внуците си за деня, в който се събрахме, с цел да изпеем God Save The King “, съобщи той.

В нарушаване на традицията, за първи път на днешната гала хората в Обединеното кралство и в чужбина ще бъдат поканени да положат клетва за честност към монарха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР