Премиерът на Украйна Олексий Хончарук е предложил на външния министър

...
Премиерът на Украйна Олексий Хончарук е предложил на външния министър
Коментари Харесай

Украйна поиска от Естония да възпрепятства строителството на Северен поток 2

Премиерът на Украйна Олексий Хончарук е предложил на външния министър на Естония Урмас Рейнсал взаимно да се борят против газопровода " Северен поток 2 ", оповестяват съветските медии.

" Важно е страните членки на Европейския съюз да обяснят на своите жители негативните последствия от " Северен поток 2 " за енергийната сигурност на Европа ", изтъкнал Хончарук.

В отговор Рейнсал отбелязал значимостта на тематиката и се съгласил за нуждата от координиране на стъпките за противопоставяне на плана.

Тръбопроводът на стойност 9,5 милиарда евро включва строителството на две тръби от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Новото оборудване се поставя до съществуващия газопровод " Северен поток ".

През предходната седмица Дания издаде позволение за строителството на газопровода югоизточно от Борнхолм в Балтийско море. Преди това планът беше координиран с Германия, Швеция и Финландия.

Според Кремъл " Северен поток 2 " е преференциален за европейските страни, защото помагал за подсилване на тяхната енергийна сигурност.

Министърът на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер по-рано също означи, че " Северен поток 2 " имал огромно значение за немската енергийна сигурност и диверсификацията на доставките на газ. Тя акцентира, че поради постигнатите договорености планът към този момент не можел да бъде спрян, а също по този начин назова Русия " благонадежден сътрудник ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР