Премиерът на талибаните на Афганистан произнесе първата си публична реч,

...
Премиерът на талибаните на Афганистан произнесе първата си публична реч,
Коментари Харесай

Премиерът на талибаните произнесе първа реч пред нацията в аудио, излъчено по телевизията

Премиерът на талибаните на Афганистан произнесе първата си обществена тирада, откогато ислямистката формация пое властта преди повече от три месеца. Той сподели, че държавното управление желае положителни връзки с останалите страни и “ще реши икономическите проблеми ”.

Мола Мохамад Хасан Ахунд приказва в аудио послание, излъчено по държавната телевизия. „ Ние уверяваме всички страни, че няма да се намесваме във вътрешните им работи и желаеме да имаме положителни стопански връзки с тях “, сподели Ахунд в 30-минутната си тирада.

Талибаните завзеха властта, откакто превзеха Кабул в средата на август, когато се отдръпнаха от страната след 20-годишна война.

Откакто смъкнаха предходното държавно управление, талибаните се борят да трансфорат партизанското придвижване във функционираща администрация. Страната се намира в тежка финансова рецесия с растяща инфлация, безработица и обезценяваща се валута.

„ Молим всички интернационалните благотворителни организации да не стопират помощта си и да оказват помощ на нашата изтощена нация, с цел да бъдат решени проблемите на хората “, сподели Ахунд.

Премиерът на талибаните сподели, че икономическата рецесия в страната ще бъде позволена, в случай че към 10 милиарда $ от запасите на централната банка на Афганистан.

Той добави, че афганистанците не би трябвало да имат вяра, че талибаните са отговорни за проблемите на страната, които съгласно него са резултат от ръководството на “предишното корумпирано държавно управление ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР