Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и външният министър Буяр

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и външният министър Буяр
Коментари Харесай

Заев отстранява медиен шеф заради език на омразата към България

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и външният министър Буяр Османи стартират процедура по отстраняването на шефа на Македонската осведомителна организация (МИА) Зоран Иванов.

Това решение на македонските управляващи идва след негова обидна обява и потребление на език на омразата по адрес на вицепремиера и външен министър на България Екатерина Захариева.

Напрежението сред между София и Скопие нарастна, откакто България спря договарянията за влизане на страната в Евросъюза вследствие на неизпълнението на Договора за другарство, добросъседство и съдействие.

По-рано през днешния ден в Народното събрание се организираха диспути за ветото на България за Северна Македония. Депутати изслушаха външния министър и вицепремиера Красимир Каракачанов, които обясниха претекстовете на страната ни.

"Няма по какъв начин да построяваме същинско другарство, което да е учредено на неистина и идеология, учредена на ненавист към България ", сподели Екатерина Захариева. Според нея, се основава медийна нервност против България и българите.

"По време на договарянията сътрудниците от Скопие се държаха по този начин, все едно България е претендент, а не те ". Това резюме направи вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той за следващ път акцентира, че в Северна Македония се води антибългарска политика и се употребява език на омразата.

По време на днешното държавно съвещание пък, министър председателят Бойко Борисов акцентира, че позицията ни за Северна Македония не е напук и сме подготвени сме за диалози.

Той изрази страдание, че в Скопие не са показали ангажираност, смятайки че с напън и лобизъм могат да накарат България да промени своята позиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР