Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и медиците от Пирогов

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и медиците от Пирогов
Коментари Харесай

Заев от Пирогов: Оцелелите са пътували в задната част, счупили са стъкло, за да се спасят

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и медиците от " Пирогов " изнесоха данни за нещастието на Автомагистрала " Струма " край село Боснек с 45 починали пасажери в изгорен рейс.

" Страшна покруса, за жал огромен брой починали - 46, от които 12 деца. Благодарим на българските управляващи, персонално на Стефан Янев, който беше в непрекъснат контакт със Зоран Заев. Седем индивида са в Пирогов, добре са, имат контузии. Благодарни сме на всички в Пирогов и на шефа. Има няколко члена на едно семейство измежду потърпевшите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на към 40-50 години ", сподели здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който беше в " Пирогов " дружно със Зоран Заев и министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи.

Буяр Османи съобщи, че в действителност е имало бърза реакция от българските управляващи, оказана е първа здравна помощ и ранените са нормализирани.

" Ще оставим на българските специалисти да проучват аргументите за случая. Слава Богу има оживели, които ще опишат какво се е случило. Когато рейсът е горящ, от задните седалки пасажерите са съумели да счупят прозореца и да се измъкнат. Част от роднините на потърпевшите ще дойдат в " Пирогов ", уточни Заев.

Жертвите са от повече националности - има и от Сърбия, и от Белгия, само че са жители на Северна Македония. Жертвите не са единствено от Скопие, има и от други македонски градове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР