Премиерът на Северна Македония е депозирал оставката си и е

...
Премиерът на Северна Македония е депозирал оставката си и е
Коментари Харесай

Заев e подал оставка, за да предизвика избори

Премиерът на Северна Македония е подал оставката си и е уведомил задграничните посолства в Скопие, заяви сръбското издание на съветския информативен канал " Спутник ". Според финансираната то съветската страна медия в ход са съвещания с парламентарните партии за предизвикателство на предварителни избори.

Причината била, че не е извършил едно от главните си обещания - да реализира начало на договаряния за участие на страната в Европейския съюз. Днес Съветът на Европейски Съюз не взе такова решение, за което бе подложен на критика от българския министър председател Бойко Борисов. Италия прикани въпросът за договаряния с Албания и Северна Македония да бъде разискван още веднъж през идващия месец.

Преди това италианската ANSA заяви, базирайки се на дипломатически източници, че министър председателят на Северна Македония е подал оставка. Агенцията се базира на европейски дипломатически източници от коридорите на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел.

Ако Македония не получи дата за договаряния с Европейски Съюз, министър председателят Зоран Заев да си подаде оставката в понеделник и да преминем към образуване на служебно държавно управление, както планува Договорът от Пържино, изиска през днешния ден в изявление за ТВ 21 заместител ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовски, представен от Българска телеграфна агенция.

Франция, чиято опозиция останалите в Европейски Съюз не съумяха да преодолеят през днешния ден, бе упрекната в допускането на " историческа неточност ", която оставя Северна Македония и Албания в зоната на растящо съветско и китайски въздействие.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР