Премиерът на Република Сръбска Радован Вишкович каза пред руската информационна

...
Премиерът на Република Сръбска Радован Вишкович каза пред руската информационна
Коментари Харесай

Премиерът на Република Сръбска ще обсъди сътрудничеството в областта на газа и петрола в Русия

Премиерът на Република Сръбска Радован Вишкович сподели пред съветската осведомителна организация, че ще разиска съдействието в региона на газа и петрола с съветската страна в Москва и ще организира среща с съветския вицепремиер Александър Новак.

" Имаме планувани срещи с Газпром по плана за газификация, също и по плана за създаване на газова електроцентрала. Ще има среща с управлението на Зарубежнефт, с цел да обсъдим опциите в нефтопреработвателната промишленост ", сподели Вишкович в коридорите на Руска енергийна седмица.

По думите му той ще организира обособена среща с Новак. „ Ще обсъдим с него и други планове за съдействие сред Русия и Република Сръбска “, означи министър председателят.

Вишкович също благодари на Русия за предходното съдействие в енергийния бранш. „ В предходния интервал, когато имаше скок в цените на енергийните запаси, в това число газа, Босна и Херцеговина, с помощта на Република Сръбска, съумя да поддържа пазарните цени “, добави той.

Тази година REW се организира от 11 до 13 октомври с присъединяване на представители на държавните управления на разнообразни страни, ръководители на огромни енергийни компании и организации, както и специалисти и учени. Централната му тематика е „ Новата действителност на световната сила: Създаване на бъдещето “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР