Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, придружаван от министъра

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, придружаван от министъра
Коментари Харесай

Заев: Европа е мотиватор за нашето развитие, вярваме, че ЕС няма да позволи надеждата ни да угасне

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, придружаван от министъра на външните работи Буяр Османи, през днешния ден бе хазаин на трудолюбив обяд, последователен в чест на президента на Полша Анджей Дуда, който е на обществено навестяване в страната, оповестява МИА.

На срещата Заев изрази благодарност на президента Дуда за окуражителните послания, които изпраща по отношение на евроинтеграцията на Северна Македония, както и за съвкупната помощ, която Полша обезпечи на няколко пъти за македонската здравна система, включително и за най-новото благодеяние от 200 070 имунизации на Пфайзер.

Европа е нашата пътеводна звезда, мотиватор за нашето насърчаване от десетилетия и столетия и имаме вяра, че Европейски съюз няма да позволи нашата религия да угасне, заяви Заев след срещата с президента Дуда.

В този подтекст двамата установяваха, че разширението на Европейския съюз би трябвало да продължи, изразено чрез начало на договарания със Северна Македония, тъй като с това ще се удостовери, че европейският проект е жив и атрактивен, особено за страни като Северна Македония, които реализират всички нужни промени.

След Брекзит разширението на Европейския съюз е особено от голяма важност, за да се обезпечат нов екстаз, нови удобни условия, ново насърчаване и нов икономически пазар, се съгласиха Заев и Дуда, се показва в уведомление на държавната пресслужба.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР