Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, който участва днес

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, който участва днес
Коментари Харесай

Заев във Виена: Бъдещето на Европа е със Западните Балкани, бъдещето на Западните Балкани е с Европа

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, който взе участие през днешния ден в среща за Западните Балкани във Виена, благодари на австрийския канцлер Себастиан Курц за самодейността и за семейството на срещата, като означи, че до момента в който има такова водачество, което е отдадено на евроинтеграцията, европейската вероятност постоянно ще побеждава над евроскептиците, оповестява МИА.

" Изразявам откровената си признателност на канцлера на Австрия Себастиан Курц, който още един път показва през днешния ден във Виена същинска отговорност и водачество както към Западните Балкани, по този начин и към Европа. Докато има сходно водачество, ангажирано с интеграцията, европейската концепция не може да бъде застрашена и европейската вероятност постоянно ще побеждава над евроскептиците ", написа Заев във фейсбук.

Той акцентира, че днешната полемика във Виена още един път демонстрира, че бъдещето на Европа е със Западните Балкани и бъдещето на Западните Балкани е с Европа.

Заев, който е съпроводен от вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, ще организира и двустранна среща с канцлера Курц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР