Премиерът на Полша, Матеуш Моравецки, обвини руските и беларуските тайни

...
Премиерът на Полша, Матеуш Моравецки, обвини руските и беларуските тайни
Коментари Харесай

Полша обвини руските и беларуските тайни служби в хакерски атаки

Премиерът на Полша, Матеуш Моравецки, упрекна съветските и беларуските секрети служби в осъществяване на хакерски офанзиви против системи на държавни институции, манипулирайки електронни известия, за които се твърди, че демонстрират връзки сред държавното управление и правосъдната система, оповестява " Асошиейтед прес ".

Той дефинира приключването на информация като " провокация ", чиято цел е да всее разкол в Полша като възмездие за поддръжката ѝ за Украйна във войната с Русия, цитира news.bg.

В имейлите от 2019 година, изтекли в понеделник, основният консултант на Моравецки - Михал Дворчик, го осведоми, че е разискал някои правосъдни каузи с лице, разказано като " ръководителя " Юлия П., и че делата са спрени.

Една от версиите е, че става въпрос за ръководителя на Конституционния съд на Полша - Юлия Прилебска. Под нейно управление съдът издава присъди в интерес на политиката на държавното управление и го поддържа в разногласията му с Европейския съюз.

Самата Прилебска обаче бе безапелационна, че в никакъв случай не е обсъждала решенията на Конституционния съд с никого с изключение на с други съдии и увери, че не може да бъде сплашена от " съветски провокатори ".

Полската преса оповестява за хипотетичната преписка сред Моравецки и Дворчик от няколко месеца. Полското държавно управление отхвърля тя да е достоверна, само че някои от упоменатите лица в кореспонденцията удостоверяват достоверността ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР