Премиерът на Норвегия Ерна Солберг обяви днес, че от полунощ

...
Премиерът на Норвегия Ерна Солберг обяви днес, че от полунощ
Коментари Харесай

Норвегия затваря границите си от петък, Великобритания изолира пристигащите

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг разгласи през днешния ден, че от среднощ четвъртък против в петък границите на страната ще бъдат публично затворени за всички като се изключи визитите със значително значение.

Мярката ще означи едно от най-строгите ограничавания за пътешестване в Европа предвид на коронавирусната пандемия. " На процедура границата ще бъде затворена за всички, които не живеят в Норвегия ", сподели Солберг, представен от Ройтерс.

Премиерът удостовери последователното понижаване на случаите на Covid-19, само че изясни, че новоналожените ограничения са за спомагателна отбрана на страната от мутиралите разновидности на заболяването, открити във Англия и в други страни.

Солберг уточни също, че до момента в който здравните служащи се смятат за такива значително значение и ще бъдат освободени от тази възбрана, служащите мигранти няма да имат право да минават границата.

Условията за затварянето на норвежките граници ще бъдат преразгледани след две седмици.

Британското държавно управление пък разгласи през днешния ден, че постанова карантина в хотел за поданици на Обединеното кралство, които идват от страни, считани за рискови, с цел да избегне импорт на разновидности на ковид, евентуално устойчиви на имунизациите, съобщи Франс прес.

Това се отнася за пасажери, идващи от 22 страни , където разновидностите на ковид съставляват риск, като Република Южна Африка, Португалия и страните от Южна Америка.

Пристигането от тези страни към този момент е неразрешено за лица, които не живеят в Обединеното кралство.

" Ще пожелаваме от всички идващи, на които не е бил отхвърлен достъп в страната, без изключение, да се изолират за 10 дни в предоставени от държавното управление жилища, като хотели ", разгласи английският министър председател Борис Джонсън в камарата на общините.

Тези пасажери ще бъдат насочвани напряко от летището към местата, където би трябвало да прекарат интервала на карантина, посочи министър председателят.

Пристигащите в Обединеното кралство - европейската страна, минала през вчерашния ден прага от 100 000 умряли от Covid-19, към този момент би трябвало да разполагат с негативен тест и да се самоизолират за 10 дни .

Тази мярка не е по този начин радикална като обсъжданото и в последна сметка отхвърлено карантиниране в хотел за всички идващи.

Според медиите, пасажерите, изпращани в хотел, ще заплащат до 1500 лири за настаняването и за по три хранения дневно.

Засилва се контролът по съблюдаване на ограничаващите ограничения от настанените в хотел, а полицейското наличие на летища и пристанища също ще се ускори, с цел да е несъмнено, че английски поданици, които са в изолираност, не напущат страната с изключение на по извънредно основателни аргументи, а не, с цел да отидат на отмора.

Премиерът Джонсън заяви, че връщането на учениците в класните стаи, планувано за след февруарската почивка, ще се отсрочи. То ще се реализира от 8 март, в случай че набелязаната от държавното управление цел да бъдат имунизирани 15 милиона души от предпочитани групи, измежду които и хора на възраст над 70 години, бъде реализирана доникъде на февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР