Премиерът на Нидерландия Марк Рюте вчера обясни своята позиция по

...
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте вчера обясни своята позиция по
Коментари Харесай

Рюте прочете присъдата на България! Къде е капанът

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте през вчерашния ден изясни своята позиция във връзка с влизането на България и Румъния в Шенгенската зона, написа румънският вестник " Адевърул ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Сега за Шенген. По принцип нямаме нищо срещу България или Румъния да се причислят към Шенген. Когато са подготвени, те могат да се причислят. Въпросът е следният. И за двете  държави се нуждаем от актуализация и оценка в границите на Механизма за съдействие и инспекция (МСП). Това към този момент е направено за Румъния, само че не и за България. Това е проблем ", съобщи министър-председателят в Народното събрание на Нидерландия.
-->
" На второ място, задачата, която се организира сега в границите на Механизма за оценка и наблюдаване на Шенген, не е приключена. В момента липсват оценки на Шенгенската осведомителна система.

 Обсъдих в детайли тези въпроси с румънския президент Клаус Йоханис, когато се срещнах с него предходната седмица в Сибиу при визитата ми на нидерландските бойци. Казахме си, че първо ще забележим какво ще излезе от  мисията за оценка на Шенген, която съгласно нас е прекомерно лимитирана. 

Ако тези резултати покажат, че са подготвени, те могат да се причислят. Нидерландия няма да възрази, само че тогава присъединяващите се страни би трябвало да бъдат прецизни, правилни и ангажирани. Конкретният проблем на България е, че Механизмът за съдействие и инспекция не взе участие в тези полемики. Освен това на национално ниво има доста събития, защото сега няма настоящо държавно управление. Както за разширението, по този начин и за Шенген ", добави Марк Рюте.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР