Премиерът на Македония Зоран Заев все още не е сигурен,

...
Премиерът на Македония Зоран Заев все още не е сигурен,
Коментари Харесай

Конституционните промени в Македония под въпрос заради липса на мнозинство

Премиерът на Македония Зоран Заев към момента не е сигурен, че ще има болшинство от 2/3 за гласоподаване на конституционните промени в Народното събрание. Понастоящем 75-76 депутати са сигурни, само че не и 80 гласа, каквито имаше при откриването на Конституцията, настояват държавни източници.
Известно въздействие за намаляването на болшинството от 2/3, съгласно същите източници, има задържането на Сашо Миялков и Орце Камчев.
Дори самият Заев в шоуто " 24 намерено " удостовери, че има 76 гласа, само че съобщи, че се надява за конституционните промени да има повече от 80 гласа. Той сподели, че се надява на поддръжката и на други опозиционни депутати, тъй като съгласно него доста от тях знаят, че този късмет за евроатлантическа интеграция не би трябвало да се пропуща, а идващият може да се появи след доста години.
Заев също по този начин удостовери, че Законът за прошка е признат отчасти, за да успее процесът на конституционни промени, само че също и за помиряването, от което страната се нуждае.
„ Очаквам, че за тези решения ще платя политическата цена. Под политическа цена имам поради изборите. Гражданите приказват и правят оценка на изборите. Да, правилно е, че вършим амнистията поради процеса на конституционни промени ", сподели Заев.
Той също по този начин упрекна водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че има безконтролно отношение и попита: " Не би трябвало ли да се вземат виновни решения? "
Що се отнася до идните президентски избори, държавното управление съобщи, че Заев няма да бъде претендент за президент, само че разгласи опция за промени в държавното управление.
Тези промени, съгласно същите източници, плануват унищожаване на Секретариата за използване на Рамковия контракт и основаване на ново министерство за политическа система и мултикултурализъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР