Премиерът на Косово Рамуш Харадинай заяви на церемония отбелязваща тригодишнината

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай заяви на церемония отбелязваща тригодишнината
Коментари Харесай

Харадинай: Могерини нанесе политически травми на Косово

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай съобщи на гала отбелязваща тригодишнината от подписването на Споразумението за стабилизация и асоциация, че неговото държавно управление не е съумяло да посрещне всички компликации. Той също по този начин съобщи, че са срещнати компликации при общуването с шефа на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Харадинай съобщи, на конференция, че Могерини е развалила разговора сред Прищина и Белград и е предизвикала „ политически травми” на косовската страна.
„ Не успяхме да реализираме всички цели на съглашението за стабилизиране и асоцииране, тъй като имахме компликации с члена на Европейската комисия – Федерика Могерини. Внимавах да не кажа какви са компликациите, само че те пристигнаха от Могерини, което ни аргументи политическа контузия с отварянето на тематиката за територията на Косово”, сподели Харадинай.
Забележките на премиера на Косово пристигнаха след изказването на ръководителя на службата на Европейски Съюз в Прищина, Наталия Апостолова, която на същата конференция съобщи, че Харадинай би трябвало да преразгледа решението за 100-процентна такса за импорт от Сърбия и Босна и Херцеговина.
Апостолова сподели, че таксата е несъвместима със Споразумението за стабилизация и асоцииране и помоли Харадинай да " види по-широката картина " на обстановката, с цел да улесни завършването на разговора сред Прищина и Белград.
" Ние разбираме 100 % такса, само че е време да забележим какво е по-важно за Косово. Призоваваме премиера да преразгледа решението още един път, да види по-широката картина и да реализира по-бързо завършване на диалога”, сподели Апостолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР