Премиерът на Косово Албин Курти коментира, че Белград не дава

...
Премиерът на Косово Албин Курти коментира, че Белград не дава
Коментари Харесай

Курти: Белград използва северните сърби, за да подкопае демократичния статут на Косово

Премиерът на Косово Албин Курти разяснява, че Белград не дава приоритет на правата на сърбите на север, само че това, което Сърбия желае, е да употребява наличието на сърбите, с цел да подкопае демократичния статут на Косово, оповестява t.

„ Нямам усещането, че това, което Белград цели, са правата на сърбите, това, което те търсят, е да употребяват наличието на сърбите, с цел да подкопаят нашия либерален статут “, сподели още Албин Курти.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла отхвърли изказванията за вакуум в сигурността на север, като сподели, че държавното управление остава ангажирано със " закона и реда ".

„ Косовската полиция е по-функционална от всеки път там “, сподели Свечла пред Агенция Франс Прес.

„ Има компликации, това е ясно. Но тези компликации се основават вследствие на дейностите на незаконни групировки там, които се поддържат и предизвикват и от Сърбия “, разяснява още министърът на вътрешните работи.

Както беше обявено през вчерашния ден, ползата към промяната на служителите на реда на север е слаб.

Според известията, към 140 членове на общности от не-мнозинство са кандидатствали за състезанието на косовската полиция за наемане на млади служащи в северната част на страната, обитаема със сръбско болшинство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР