Премиерът на Ирак разпореди разполагането на елитни специални сили за

...
Премиерът на Ирак разпореди разполагането на елитни специални сили за
Коментари Харесай

Иракският премиер хвърля спецчасти срещу протестиращите

Премиерът на Ирак разпореди разполагането на елитни специфични сили за битка с тероризма по улиците на Багдад поради продължаващите антиправителствени митинги, заяви радио " Свободна Европа ". Иракският министър председател е упълномощил на командира на иракската работа за битка с тероризма да " предприеме всички нужни ограничения ", с цел да постави завършек на митингите в Багдад.

Демонстрантите желаят оставката на държавното управление, битка с корупцията, безработицата и стачкуват за по-добри условия на живот. Премиерът на Ирак Адел Абд ал Махди преди възобновяването на демонстрациите разгласи проекти за преструктуриране на държавното управление и промени в изборния закон. Той обаче сподели, че оставката на цялото държавно управление ще потопи страната в безпорядък. По-рано управляващите направиха преструктуриране в управлението на провинциалните организации за сигурност, където избухнаха митинги.

Законодатели, свързани с популисткия свещеник Моктада ал Садър, дадоха обещание в събота вечер да не напущат Народното събрание, до момента в който не бъдат прокарани  " всички промени, които иракският народ изисква ", съобщи депутатът Бадр ал Заяди, член на блока Садрон.

Над 60 души починаха по време на конфликти с управляващите в антиправителствените митинги през почивните дни в столицата на Ирак и в южната част на страната. Иракската комисия за правата на индивида посочи, че най-вече са жертвите в южните провинции Ди Кар и Майсан. Така жертвите на конфликтите от началото на обществените митинги в страната надвишава 200 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР