Премиерът на Индия Нарендра Моди ще сложи като приоритет приключването

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди ще сложи като приоритет приключването
Коментари Харесай

Индия бърза да приключи сделките за свободна търговия с Великобритания и Оман

Премиерът на Индия Нарендра Моди ще постави като приоритет приключването на покупко-продажбите за свободна търговия с Англия и Оман, предава " Ройтерс ", базирайки се на техни източници. Това той ще направи през първите 100 дни на идващото държавно управление, в случай че бъде избран отново на предсточщите избори , както сочат и прогнози. 

Индийският министър председател дефинира консолидираното на Индия в международната търговия като основен приоритет.

Моди изиска от индийските министри да създадат годишни цели за идващите пет години, които да дават отговор на проекта на държавното управление за първите 100 дни, в случай че то се състои, който ще подчертава върху растежа на стопанската система на Индия.

В рамките на 100-дневния проект, Министерството на стопанската система би трябвало да показа договорите с Англия и Оман, защото договарянията и по двете покупко-продажби са съвсем финализирани.
 Индия не стопира комерсиалните договаряния макар напрежението с Англия
Индия не стопира комерсиалните договаряния макар напрежението с Англия

Ню Делхи е ядосан на Лондон поради митинг на сикхски сепаратисти

Някои от задачите ще се обсъдят на 1 май, когато Индия ще е по средата на седмата фаза на идните избори. Тази фаза ще стартира на 19 април, а гласовете ще се преброят на 4 юни, когато ще се разбере дали Моди ще може да се бори за редкия трети мандат.

Министерството на стопанска система, както и кабинетът на Моди не са коментирали още тази информация, написа " Ройтерс ".

От английското министерство на бизнеса и търговията са коментирали, че двете страни " не престават да работят за амбициозна комерсиална договорка ". Те също допълват, че не могат да дадат детайлности, само че ще подпишат договорка, която е " почтена, уравновесена и в последна сметка в най-хубавия интерес на английския народ и стопанска система. "

Заради идните избори в Индия, двете страни стопираха договарянията, които водят към този момент от две години. Същевременно потвърдиха уговорката си за нов контракт, ориентиран към удвояване на търговията им до 2030 година

Англия също организира избори тази година.

Оман не са коментирали. Индийският и оманският министър на стопанската система се срещнаха през декември предходната година. Тогава те са поискали от своите договарящи екипи да приключат договарянията по изчерпателен контракт и по-бързо да подписват договорката.

Търговията сред страните се е нараснала повече от два пъти за две години до 12,39 милиарда $ през последната фискална година.
 Индия се свързва с Европа през Близкия изток
Индия се свързва с Европа през Близкия изток

Индия и Обединените арабски емирства подписаха във вторник съглашение за търговски коридор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР