Премиерът на Хаити Ариел Хенри призова за спокойствие в публично

...
Премиерът на Хаити Ариел Хенри призова за спокойствие в публично
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити призова за спокойствие, тъй като бурните протести изискват оставката му

Премиерът на Хаити Ариел Хенри прикани за успокоение в обществено послание, защото в цялата страна избухнаха бурни митинги с искане той да се отдръпна.

Кратката тирада на Хенри не съумя да успокои хилядите хаитяни, ядосани и разочаровани от възходящото групово принуждение и задълбочаващата се беднотия, без да се обрисуват общи избори.

„ Мисля, че е настъпил моментът всички да обединим главите си, с цел да спасим Хаити, да създадем нещата по различен метод в нашата страна “, сподели Хенри в четвъртък, без да дава детайлности.

Той насърчи хаитяните да не гледат на държавното управление или националната полиция като на свои врагове. Тези, които избират насилието, разрушението и убийството на хора, с цел да вземат властта, „ не работят в полза на народа на Хаити “, добави той.

Законодателната власт е празна, откакто мандатите на последните 10 сенатори изтекоха през януари 2023 година Страната не съумя да организира планувани избори през 2019 година и 2023 година и Хенри пое властта с поддръжката на ме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР