Премиерът на германската провинция Саксония Михаел Кречмер се обяви за

...
Премиерът на германската провинция Саксония Михаел Кречмер се обяви за
Коментари Харесай

Премиерът на Саксония: На Украйна ще й е тъжно, но трябва да преговаряме с Русия за газ

Премиерът на немската провинция Саксония Михаел Кречмер се разгласи за " бързо заледяване " на пълномащабната война на Русия против Украйна, която той назовава " украински спор ", и за продължение на съветските енергийни доставки за Германия, оповестява Sueddeutsche Zeitung.

Според неговите думи е належащо да се проведат договаряния за помирение допустимо най-скоро. По думите на депутата от Християндемократическия съюз " за Украйна ще бъде неприятно да стартира такива договаряния, само че това не значи, че се подчинявате, че отстъпвате територия ".

" Трябва да работим над това тази война да бъде замразена ", споделя политикът, а сходни изказвания опонират на линията на държавното управление и на личната му партия.

" Войната на Русия е неправда и закононарушение, само че би трябвало да се признае, че тя хвърля в безпорядък целия свят и в частност Европа, и в случай че това продължи, има риск да се загуби икономическата мощност, нужна за образуване на сигурността и поддържане на конкурентоспособността ", споделя Кречмер.

Той споделя, че с метода " Украйна би трябвало да победи Русия " и " в никакъв случай повече не би трябвало да купуваме петрол и газ от Русия " няма да има договаряния за преустановяване на огъня.

" Твърдо съм уверен, че имаме потребност от тези доставки на първични материали най-малко още пет години. Второ, считам, че би трябвало да се опитаме дружно да повлияем на съветския президент, а също и да убедим Украйна, че всички дружно можем да замразим този спор ", споделя Кречмер.

Той желае Берлин да бъде медиатор сред Русия и Украйна, а не страна, която поддържа някоя от двете страни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР