Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви пускането на Freedom Pass,

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви пускането на Freedom Pass,
Коментари Харесай

Гърция дава по 150 евро на младите, ако се ваксинират

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи стартирането на Freedom Pass, който е новаторски механизъм, ориентиран към поощряване на младежите (на възраст сред 18 и 25 години) да се имунизират против COVID-19. Тази предплатена карта цели да усили броя на имунизациите преди летния сезон.

Freedom Pass ще е наличен от 15 юли. В картата ще има предплатен заем от 150 евро и ще бъде даден на всеки гръцки жител, роден сред 1996 и 2003 година, който е получил най-малко една доза ваксина сред 1 януари 2021 и 31 декември 2021.

Около 940 000 младежи евентуално ще имат право да получат пропуща и ще им бъде разрешено да изхарчат този бюджет за закупуване на туристически и културни услуги в страната. Списъкът с услуги включва всички типове превоз в Гърция; настаняване от всевъзможен тип, къмпинги и лагери; театрални и музикални представления, киносалони, танцови представления и танцово обучение; музеи и археологически обекти.

Пропускът ще се съхранява в цифровия портфейл на смарт телефона на всеки бенефициент (iOS и Android), откакто те бъдат разпознати като имунизирани на специфична платформа, която ще бъде основана от Министерството на цифровото държавно управление.

Процесът ще бъде банален, приключен в границите на 24 часа и ще дава отговор на всички разпореждания за отбрана на персоналните данни
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР