Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис е остро критикуван, след като

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис е остро критикуван, след като
Коментари Харесай

Спипаха премиера на Гърция в голяма издънка покрай COVID-19

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис е остро подложен на критика, откакто отишъл да кара велосипед в планината, което се преглежда като нарушаване на наложените от гръцките управляващи ограничаващи ограничения в битката с ковид.

Миналия уикенд се появиха видеоклипове и фотоси, на които Мицотакис и брачната половинка му са в компанията на мотористи в планината Парнита на 45 километра от Атина.

Министър-председателят театралничи за фотография с петима мъже, само че нито един от тях не носи маска.

Според наложените от управляващите ограничавания на 7 ноември, в този момент удължени до 14 декември, хората могат да спортуват единствено до домовете си. При нарушаване санкцията е минимум 300 евро.

Носенето на маска на открито също е наложително съгласно оповестените от самия Мицотакис ограничения.

В отговор близо 4000 души дадоха обещание да карат колелета в Парнита в събота. За тази цел е основана група във "Фейсбук ".

Опозицията упрекна Мицотакис в надменност в миг, когато държавното управление е лимитирало уличните демонстрации и арестува протестиращи поради неспазване на ограниченията за обществена отдалеченост.

Но държавното управление разяснява тази седмица, че рестриктивните мерки разрешават по-голяма еластичност на гърците да спортуват, в това число и да карат колело.

Повече от 2700 души са умряли от ковид в Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР