Премиерът на Франция Габриел Атал спомена за хомосексуалната си ориентация

...
Премиерът на Франция Габриел Атал спомена за хомосексуалната си ориентация
Коментари Харесай

Габриел Атал: Да си французин през 2024 г. означава да можеш открито да заявиш, че си хомосексуалист

Премиерът на Франция Габриел Атал загатна за хомосексуалната си ориентировка през днешния ден в  Народното събрание, където произнесе тирада, в която показа целите на своето държавно управление, съобщи Франс прес.

След като изброи какви ще са икономическите цели на кабинета му, назначен при започване на месеца и откакто приказва и за митингите на френските фермери, Атал съобщи, че " да си французин през 2024 година, това значи да си министър председател и да имаш опцията намерено да заявиш, че си педераст. Атал напомни, че единствено преди 10 години във Франция към момента е имало разделения и разногласия по отношение на еднополовите бракове. Премиерът добави, че фактът, че през днешния ден той е на тази позиция и може намерено да съобщи хомосексуалната си ориентировка, демонстрира, че нещата във Франция се трансформират и че манталитетът еволюира.

За първи път Габриел Атал загатва намерено хомосексуалната си ориентировка, откогато беше назначен на премиерския пост. Освен,  че е първият френски министър председател - открит педераст, Атал, който е на 34 години, е и най-младият министър председател в историята на Франция.

В даден миг Атал е бил в цивилен съюз със Стефан Сежурне, който през днешния ден е външен министър в държавното управление му.

Назначаването на Атал на премиерския пост беше възприето от организациите на ЛГБТ - общността като един мощен сигнал в поддръжка на техните права, отбелязва Франс прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР