Премиерът на Белгия казва, че страната му, която има най-голям

...
Премиерът на Белгия казва, че страната му, която има най-голям
Коментари Харесай

Премиерът на Белгия казва, че страната му подкрепя забраната за руски диаманти като част от санкциите

Премиерът на Белгия споделя, че страната му, която има максимален интерес в международната търговия с диаманти в Европейският съюз поддържа възбраната на съветските диаманти като част от глобите, ориентирани против държавното управление на президента Владимир Путин за войната му против...

От САМЮЕЛ ПЕТРЕКУИН Associated Press, 11 октомври 2023 година, 8:41 AMUУкрайна.

Това стана по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел в сряда. Той неведнъж е желал подобен ход от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

От месеци Групата на седемте развити стопански системи и Европейски Съюз работят по метод да се наблюдава и ограничи търговията с съветски диаманти, с цел да се предотврати заобикалянето на глобите. Русия изнася необработени диаманти на стойност към 4 милиарда $ годишно, близо една трета от целия свят, съгласно разнообразни оценки.

Попитан по кое време възбраната ще влезе в действие, сподели белгийският министър председател Александър Де Кроо, „ задачата е... 1 януари 2024 година “

Според Световния център за диаманти в Антверпен, най-вече в света значим център за търговия с диаманти, 84% от всички необработени диаманти, добивани по света, се търгуват в белгийския град, което го прави най-важната врата към света за съветските диаманти.

„ Отне известно време, тъй като желаеме да избегнем заобикалянето на възбраната за диаманти “, сподели Де Кроо, седнал до Зеленски.

„ Ако единствено направи го на пазарите на едро, след което ще се търгува с други диамантени центрове в света “, добави той. „ И към момента ще го имаме в нашите магазини и няма да има значение за Русия. Тази цялостна проследимост и тази цялостна възбрана на пазарите на дребно е единственият метод да се уверим, че Русия към този момент не финансира войната с тези диаманти. ”

Вносът на диаманти от Русия в Европейски Съюз до момента не е бил обиден от ограниченията на 27-членния блок до момента, които навредиха на доста браншове на съветската стопанска система, в това число рентабилен газ и нефт.

В Белгия секторът на диамантите съставлява 6600 директни работни места и 26 000 непреки работни места, като годишната търговия възлиза на 37 милиарда $. Диамантите съставляват към 5% от общия белгийски експорт за Европейски Съюз и 15% отвън европейския блок.

___

Следете отразяването на войната от AP на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР