Премиерът на България Бойко Борисов направи коментар по повод последните

...
Премиерът на България Бойко Борисов направи коментар по повод последните
Коментари Харесай

Борисов призова да не се намесва Левски в стряскащия доклад и обяви: Аз съм болен левскар

Премиерът на България Бойко Борисов направи коментар във връзка последните инспекции на страната против Националната лотария и други хазартни компании за определяне дали не са укрити налози и такси в размер на стотици милиони. Борисов разгласи, че сходни инспекции се вършат на доста компании от разнообразни сектори в България и прикани да не се намесва Левски в това нещо. “Аз съм болен левскар. Левски го е имало преди мен, ще го има и след мен. Имало го е преди Божков, ще го има и след Божков. Не виждам къде в отчета е намесен Левски. Той касае неплащането на налози и такси за стотици милиони, в случай че е верен”, сподели Борисов.

“Създава се едно доста неверно усещане. Къде с предумисъл, къде не. Може и да е от неведение - не знам. Но в общественото пространство вървят едни странни изводи. На моето бюро има отчет от Агенцията за държавен и финансов надзор. Той е адресиран и до финансовия министър, и до основния прокурор. Този отчет е от доста страници и те си носят отговорност. Това е формален отчет и касае разлика в неплащане на такси за стотици милиони. Прегледах го деликатно. Има доста компании, само че защото прокуратурата се е заела, създали са изземвания през вчерашния ден, няма да ги разясня като имена. Но на никое място в него не написа за футболен клуб Левски. Хубаво е да схвана връзката с това да не си платил такси, в случай че е правилно това, което има в този отчет и по тази причина прокуратурата го ревизира. Редно ли беше този отчет да бъде спретнат и прикрит. Това е въпросът към мен”, стартира Борисов, след което продължи:

“Утре ще се видя с искащите, тъй като по този начин или другояче се виждам с всички. Къде има тук някъде футболен клуб Левски? Да, аз съм левскар, и то болен левскар. Но би трябвало ли когато пристигна този отчет, по презумция тъй като мога да си помисля нещо, да го скрия?

За каква национализация, обръщам се към спортните публицисти и коментатори, защо одържавяване става въпрос? Ако е правилно това, дублирам, значи не са платени стотици милиони такси от разнообразни сдружения. И инспекцията продължава в
хазарта. Дали е отговорна комисията и дали хора ще бъдат наказани - ще забележим. В момента всички работят на цялостни обороти.

Изведнъж стартират някакви срещи с почитатели, някакви предизвестия. За какво? Че не съм скрил отчета ли? Никой на никого не взима компанията. Тази активност е лицензионна. И в случай че някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лиценза. Фирмата си е негова. Къде е одържавяването, къде е национализацията? Какви са тези думи?

Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, би трябвало да бъде непроверяван и да не заплаща налози или такси?! Нещо повече - той се е обвързал със закона за
хазарта, както ние от дълго време желаеме да променим. Нито имат някаква пресечна точка този отчет с това, което се предлага в Народното събрание.

Аз съм упълномощил на финансовия министър и на Менда Стоянова, че в случай че се стигне до гласоподаване на болшинството, ние можем да подкрепим и категорично би трябвало да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, не може да се аутсорсва, не може да се преотдава. Може и би трябвало да бъде в забранителния лист, в случай че го няма. Да е безусловно несъмнено, че с изключение на страната, никой различен не може да се занимава с тази активност. Защото това е второто подстрекателство, което се пробват да го създадат - надали не различен състезател или други играчи би трябвало да се вкарат в този бизнес. Не! “, добави премерът.

“Така че в случай че този отчет е правилен, ще имат проблем доста хора. Ако не е правилен, няма да има от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето обвързване да се изпрати, ревизира и установи.

И това го вършим в доста компании, компании и места. Сега му е пристигнало времето на тази инспекция тук. По-ясно по какъв начин да го кажа? Къде е обвързван Левски? Левски го е имало преди мен и след мен, преди Божков и след Божков. Къде е разказан Левски?

Утре ще ги видя (б.а. почитателите на Левски), ще им дам да прочетат това, което имам аз, и чакам в скоро време прокуратурата да излезе със своите изводи. Изпълнили сме това, което сме длъжни да създадем. Нищо повече. Думите одържавяване и национализация са надълбоко погрешни. Никой не може да пипне на някого компанията. Когато страната дава лиценз на дадени компании и те заплащат такси, в случай че не ги заплащат - се взима лиценза. Само лиценза. Нищо друго”, съобщи в умозаключение Бойко Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР