Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини днес на жена,

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини днес на жена,
Коментари Харесай

Жена твърди, че е била изнасилена в парламента на Австралия

 Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини през днешния ден на жена, която твърди, че е била изнасилена преди две години в Народното събрание на страната, за метода по който е било третиран казусът й, съобщи Ройтерс, представена от " Монитор ". Същевременно той разпореди следствие на културата на работа в държавните институции.

Пред онлайн издание дамата описа в понеделник по какъв начин през март 2019 година е била изнасилена в офиса на настоящия министър на защитата Линда Рейнълдс от неназован сътрудник, работил по това време за ръководещата Либерална партия, чийто водач е Морисън. Жената говорила в полицията през април същото година, само че не подала публично недоволство, защото се страхувала, че то ще повлияе негативно на кариерата й.

Сега дамата разкрила самоличността си, като към момента не е ясно дали към този момент е подала публично недоволство. Полицията удостовери, че през април 2019 година дамата фактически се е обърнала към тях, само че не е подавала тъжба.

Жената твърди, че е разказала са случилото се пред своите началници от офиса на Рейнълдс, само че дейности не са последвали. Премиерът Морисън обаче в този момент даде обещание казусът да бъде разнищен. " Това не би трябвало да се случва, аз се оправдавам “, сподели той през кореспонденти в Канбера. " Искам всяка млада жена да е сигурна на работното си място “, добави той. Рейнълдс също се извини няколко часа по-късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР