Премиерът на Австралия обвини Китай в намеса във външната политика, след

...
Премиерът на Австралия обвини Китай в намеса във външната политика, след
Коментари Харесай

Скот Морисън обвини Китай, че се меси във външната политика на Австралия

Премиерът на Австралия упрекна Китай в интервенция във външната политика, след като вътрешният му министър сподели, че разкриването на съглашение за сигурност от Пекин с околните Соломонови острови е навременно да повлияе на избори, оповестява Агенция Ройтерс.

Повечето социологически изследвания демонстрират, че консервативната коалиция на Скот Морисън се е насочила към загуба на изборите на 21 май, тя се стреми да подчертае своите компетенции за национална сигурност, като да вземем за пример корав метод към Китай.

" Ние сме доста наясно с въздействието, което китайското държавно управление се стреми да има в тази страна ", сподели Морисън пред кореспонденти в Тасмания. " Има форма за непозната интервенция в Австралия. "

Той отговаряше на питане за доказателства за изказване по радиото на министъра на вътрешните работи Карън Андрюс, че времето на разкриването на Китай за неотдавнашната си договорка със Соломоновите острови е форма на непозната интервенция в изборите в Австралия.

Китай съобщи, че пактът не е ориентиран против трета страна и прикани Австралия да " зачита суверенния и самостоятелен избор, изработен от Китай и Соломоните ".

Новините за пакта за сигурност с тихоокеанската нация провокираха опасения по отношение на вероятността за китайско военно наличие на по-малко от 2000 км от австралийските крайбрежия, което сложи напъните за национална сигурност на обединението на Морисън в неприятна светлина.

След като тази седмица опозиционната Лейбъристка партия на Австралия назова договорката неуспех на националната сигурност от Канбера, държавното управление на Морисън ускори забележките си.

Той цитира възбрана за задгранични политически дарения и указател на задгранични представители, като сподели: " Всяко съмнение, че китайското държавно управление не се стреми да се намесва в Австралия, добре, ние не въведохме това законодателство без причина ".

На Соломоновите острови ден по-рано министър председателят Манасе Согаваре сподели пред Народното събрание, че страната няма да взе участие в никаква милитаризация в Тихия океан и че е подписала съглашението с Китай, защото пактът за сигурност с Австралия е несъответстващ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР