Премиерът на Армения Никол Пашинян се отказва от предишните си

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян се отказва от предишните си
Коментари Харесай

Пашинян: Всички арменци на оръжие, край с дипломацията

Премиерът на Армения Никол Пашинян се отхвърля от предходните си апели за дипломатическото решение на спора с Азербайджан поради противоречивия район Нагорни Карабах, заяви Агенция Франс Прес. Ожесточени боеве сред страни бушуват от близо месец.
„ няма и дълго време няма да има дипломатическо решение ", съобщи Пашинян във видеосъобщение във Facebook, обвинявайки Азербайджан в отвращение за взаимни отстъпки. „ Всички очаквания за дипломатическо решение би трябвало да се смятат за завършени. Винаги сме казвали, че сме подготвени да разгадаем въпроса въз основа на компромис. Но това, което е задоволително за арменската страна, в този момент е недопустимо за азербайджанската страна ", съобщи той.
 Генералният секретар на Организация на обединените нации се разгласи срещу спора сред Армения и Азербайджан Генералният секретар на Организация на обединените нации се разгласи срещу спора сред Армения и Азербайджан
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш се опълчи на провеждането на военни интервенции от Армения и Азербайджан на територият...
" В сегашната обстановка няма различен излаз, с изключение на с оръжие в ръка да се борим за правата на арменския народ. Днес би трябвало да вземем оръжие и да пристъпим към отбрана на отечеството. Само в този случай можем да реализираме задоволително за нас дипломатическо решение. Тъй като Азербайджан не е склонен с нищо, с изключение на с капитулацията на Нагорни Карабах ", акцентира Пашинян, представен от ТАСС.
Той прикани арменците да се включат като на фронта, като призна, че страната му е изправена пред „ сложна обстановка “ на бойното поле.
В отговор на изказването на арменския министър председател, Баку съобщи, че поддържа режима на договаряния.
Пашинян означи също, че Армения има съюзническата поддръжка на Русия като стратегически сътрудник.
 Баку: 47 жители на Азербайджан са починали от началото на спора в Нагорни Карабах Баку: 47 жители на Азербайджан са починали от началото на спора в Нагорни Карабах
47 цивилни жители на Азербайджан са починали до момента от началото на спора с Армения. Това заяви основната прокуратура на страната....
" Днес и през целия този интервал високо правя оценка съдействието сред Армения и Руската федерация. Имаме съюзническата поддръжка на Русия като стратегически сътрудник на Армения и арменския народ. Постоянно си сътрудничим на високо равнище, с цел да намерим изходи от тази обстановка ", сподели той.
По-рано през днешния ден Пашинян разгласи също, че се от 31 декември 2020 година поради поддръжката й за Азербайдажан в спора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР