Премиерът Кирил Петков заяви, че вярва, че правителството ще оцелее.

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че вярва, че правителството ще оцелее.
Коментари Харесай

Петков: Госпожа Нинова вярвам, че няма да напусне коалицията

Премиерът Кирил Петков съобщи, че има вяра, че държавното управление ще оцелее. Той разяснява тематиката в Румъния, където е на посещаване, а мотивът е доказаната през днешния ден позиция на социалистите в лицето на техния водач и вицепремиер в кабинета Корнелия Нинова, че Българска социалистическа партия ще напусне обединението, в случай че Министерският съвет гласоподава военна помощ за Украйна.

Според нея би трябвало да се изчака какво решение в сряда ще вземе Народното събрание. " Много неща се приказват, болшинството е „ за “ да се разпореди това на държавното управление, други са срещу ", разяснява тя.

" Госпожа Нинова като съдружен сътрудник аз имам вяра, че няма да напусне обединението " , разяснява Кирил Петков пред публицисти в Букурещ.

А Корнелия Нинова формулира позицията на Българска социалистическа партия по този начин:

" Министерският съвет реши ли да се изнася оръжие и муниции за Украйна - да, Българска социалистическа партия ще напусне обединението. "

Въпреки това тя не предвижда предварителни избори. А в отговор на въпрос за възможни нови избори поради напрежението по разнообразни тематики сред съдружните сътрудници, Нинова съобщи: " Не мисля, че се задават избори и изключително в тази обстановка ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР