Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, където на 25

...
Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, където на 25
Коментари Харесай

Премиерът Петков ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос

Премиерът Кирил Петков отпътува на следващия ден за Швейцария, където на 25 и на 26 май ще взе участие в Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

На 25 май  Петков ще се включи в полемика на тематика „ Изгубено десетилетие? ”, отдадена на провокациите, пред които светът през днешния ден е изправен, и пътищата за тяхното превъзмогване.

По-късно вечерта министър-председателят ще бъде посетител на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния стопански конгрес.

Годишната среща на Световния стопански конгрес, която се организира в интервала 22-26 май, ще премине под мотото „ Историята в повратна точка: държавни политики и бизнес тактики “. Форумът ще събере над 2000 стопански и политически водачи, интелектуалци, публицисти и специалисти от целия свят, който ще имат опция да дискутират необятен кръг настоящи въпроси, измежду които възобновяване на световното съдействие, възвръщане на икономическото равновесие, битка с промените на климата, промяна на промишлеността, нововъведения, ръководство и киберсигурност и други

В рамките на визитата си в Давос министър председателят ще организира и двустранни срещи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР