Премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството работи по нов план

...
Премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството работи по нов план
Коментари Харесай

Кирил Петков: Каня лекарите в протеста да разговаряме, ако не бях в карантина - щях да съм на площада

Премиерът Кирил Петков заяви, че държавното управление работи по нов проект за преодоляване на здравната рецесия у нас. Той предложения и определени персони от митингите, които имат здравна експертиза, да се срещнат и да обменят отзиви.

„ В петък би трябвало да свърши моята карантина, тъй като имам и трета доза. Ако PCR-ът го удостовери, още в петък бих приветствал определени членове на протестиращите с експертиза – лекари, вирусолози, епидемиолози, в случай че имат градивни концепция по какъв начин по-добре да управляваме рецесията – да се срещнем, с цел да чуя тяхното мнение. Но не можем да приказваме дали коронавирус съществува “, това сподели във връзка митинга на жълтите павета министър председателят Петков, който е под карантина, защото е контактен.

Протестът през днешния ден се развива на фона на антирекорда по най-вече новозаразени през последното денонощие.

„ Най-важното за всички нас е да разберем е, че единствено дружно, изключително с нарастване на равнището на имунизация, можем да преодолеем вълната, тъй че да не постановяваме нови ограничения. До среднощ работихме по нов модел за решение на това какви ограничения да използваме за надзор на новата вълна. Също по този начин взехме решение те да се постановат като функционалност единствено на заетостта на интензивните кревати “, уточни още Петков.

Министър-председателят изясни, че са избрали да се управляват единствено от % на претовареност на интензивните кревати, тъй като техният брой е най-труден за увеличение и интензивните отделения са най-критичното звено.

„ Ще затваряме стопанска система и учебни заведения единствено когато за хората в потребност няма място в интензивните отделения “, добави Петков.

Сериозни ограничения ще бъдат взимани при 80% запълнени интензивни кревати, а по-леките при 70%.

„ Ако не бях в карантина, досега щях да съм на площада – неуместни са изказванията някой да желае преднамерено да заразява Консултативния съвет “, добави още Петков. Той добави, че постоянно има агресори по време на митингите, само че те опорочават демократичните процеси по изложение на мнение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР