Премиерът Кирил Петков получи наградата Политик на година, традиционно връчвана

...
Премиерът Кирил Петков получи наградата Политик на година, традиционно връчвана
Коментари Харесай

Кирил Петков политик на годината.Какво каза 100-те дни, газа и НАТО

Премиерът Кирил Петков получи премията „ Политик на година ”, обичайно връчвана от Дарик радио. Няма такова нещо като политик на годината, има екип и вярното е екипът на Кирил Петков, който е притежател на премията,  каза премиера. Той разяснява всички горещи тематики.



За 100-те дни

Нямаме 100 дни, не спим задоволително и работим крепко и имаме огромен напредък. Погледнете резултатите. Г-н Цацаров, колкото и да е неудовлетворен от това за отнетия допуск, въпреки всичко си подаде оставката. Снощи сменихме целия ръб на " Булгаргаз ", тъй като нямаме време за губене, сподели Кирил  Петков.

За НАТО

Човек, с цел да взема самостоятелни решения, би трябвало да има самостоятелен запас. Европа не би трябвало да чака да е потребител на сигурност, а да е основател. Но не би трябвало да има прекомерно доста паралелни съюзи и общата европейска войска би трябвало да надгражда НАТО, сподели Петков във връзка предлаганата от френския президент Еманюел Макрон обща европейска войска.

За Русия

България като суверенна страна никой не може да ни постанова каквото и да било, сподели Петков във връзка настояванията на Русия НАТО да се изтегли до границите си от 1997 година и да няма войски в България и Румъния.

За новия батальон

За първи път с решението за българския батальон се слагаме като първа категория страна в НАТО. Лидерство е да кажеш - български командири, български войски. Когато определим батальона като български, даваме късмет на нашата войска да покаже, че може. Ние имаме дефицити и сме подготвени да приемем попълването им от съюзнически войски. Сега към този момент почваме да попълняме тези дефицити, а не да се харчат пари за защита, тъй като някой желал да си купи нещо, сподели още Кирил Петков.

Русофили или русофоби? Не, българофили

В България тематиката русофили-русофоби има дълги корени. Стига толкоз, ние би трябвало да сме българофили и би трябвало да мислим по какъв начин всяко наше деяние се отразява на позицията ни в света. Единствените, които ще пазят българския интерес сме ние, разяснява още Петков.

Отношенията с Европейски Съюз

Европейски Съюз е един от най-демократичните и проспериращи съюзи в света и в тази рамка би трябвало да създадем оптималното за България. От тази позиция връзките ни би трябвало да са естествени с всички, само че не можем да си затваряме очите за нарушение на интернационалното право, бе позицията на Петков.

За Северна Македония

От Северна Македония можем да желаеме всичко. Но крайната цел е, до момента в който резервираме българското си достолепие, да имаме същинско добросъседство. Крайно време е да спрем да мислим Балканите националистически, а като район. Това е пазар с размера на Франция и можем да сме доста по-успешни, съобщи Петков. Човек, който желае прекомерно доста най-после не получава нищо, цитира министър председателят обичания си публицист - Чехов.

До този миг приказваме в историческата комисия единствено какъв брой огромни разлики имаме, а би трябвало да погледнем нещата, върху които се съгласяваме. Има значими исторически фигури, върху които се сплотяваме, а тези единодушия даже не са официално оповестени. Нека тези неща да ги създадем обстоятелства, да ги вкараме в образователните стратегии и по този начин ще напредваме, съобщи Петков.

Важно е да се разбере, че когато има наслагване на агитация, а по време на югославския режим е имало голяма, ние не можем да го пренебрегваме и е нужно време за изчистването й. Пускайки Северна Македония по пътя към Европа не е стартиране в Европа. Има едни 15 години. И в случай че създадем развой историческата истина да се разкрива, имаме интервал от 15 години, в който можем да работим, счита министър председателят.

За азерския газ

В момента можем да вземем азерски газ през Неа Месемврия, там връзката може да се употребява и получихме уверения от Азербайджан, че е допустимо. Неясно за какво обаче не сме го създали, освен това, отказали сме се от тези количества. И ето по какъв начин се стига до 30% по-висока цена на газа и хората ще я платят. Очаквам новият ръб най-малкото да не взема такива решения, изясни той промените в енергийната компания, разгласи Кирил Петков.

За пандемията

" Не затваряме никой за нищо до момента в който цената на това не стартира да е заплаха за нечий живот ", изясни Кирил Петков. В момента работим по прогноза за пет дни и има предвидимост на ограниченията.

Надявам се в по-топлите месеци тази вълна да изчезне. И се надявам, че хората осъзнават, че като се имунизират освен избавят себе си, само че и понижават риска да затворим цялата стопанска система. Мантрата аз си вземам решение не е вярна. Освен за себе си решаваме и за цялата стопанска система и е време всеки да си поеме отговорността. Ако се ваксинирате през днешния ден, гласувате да не затваряме стопанската система и учебните заведения, съобщи още Петков.

За КПКОНПИ

Ако КПКОНПИ е самостоятелна и има проверяващи функционалности няма да има скрито-покрито макар прокуратурата, сподели министър председателят

За КЕВР

КЕВР би трябвало да е работещ орган и да има опция да влезе същински в ценообразуването на енергийните сдружения. Ако не питаш за какво се отказвате от евтината доставка и отивате на скъпата, що за регулатор си. И когато нещо не наподобява обикновено би трябвало да се проверява. Виждам Народно събрание да работи съществено по въпроса и когато имаме нов КЕВР с петте самостоятелни индивида, не би трябвало да имаме повече такива изненади, съобщи Кирил Петков.

За обединението

До този миг и четирите съдружни колегата работим в границите на съглашението и ще се движим мощно и устойчиво, до момента в който съблюдаваме разпоредбите и не си затваряме очите пред проблемите на някой от сътрудниците, разяснява още Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР