Премиерът Кирил Петков отправи нов призив за ваксинация срещу коронавируса.

...
Премиерът Кирил Петков отправи нов призив за ваксинация срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков отправи нов призив за ваксинация срещу Covid-19

Премиерът Кирил Петков насочи нов апел за имунизация против ковид. Във видеообръщение Петков съобщи, че в случай че 75 % от хората в България се имунизират, стопанската система, по думите му, няма да затвори:

" Всички ние желаеме да няма ограничавания поради Covid-19. Всички ние желаеме децата ни да вървят на учебно заведение. Всички ние желаеме бизнесите ни да работят свободно. Всички ние желаеме да няма персонални ограничавания като зеления документ, само че факт е, че сме на прага на петата вълна на Covid-19. Единственият метод да успеем да останем с минимални ограничавания е посредством имунизация. Не би трябвало да ни е боязън от имунизацията. Да, изборът е на всеки един от нас и този избор би трябвало да остане свободен, само че този избор има резултат освен върху персоналното здраве, само че и върху цялото общество ".

При междинен % за Европейски Съюз от 70 на 100 имунизирани, в България със приключен имунизационен цикъл е едвам към 30 % от популацията. Подсилваща доза имат под 400 хиляди души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР