Премиерът Кирил Петков обяви нови икономически стимули, които да насърчат

...
Премиерът Кирил Петков обяви нови икономически стимули, които да насърчат
Коментари Харесай

Пари срещу ваксина: Премиерът обяви по 75 лева отгоре за всеки пенсионер, който се имунизира

Премиерът Кирил Петков разгласи нови стопански тласъци, които да насърчат имунизацията у нас. Малко след 11 часа министър-председателят направи изказване в Министерския съвет, на което даде повече елементи.

Петков към този момент невъднъж съобщи, че новото държавно управление ще работи за увеличение на броя на ваксираните против COVID-19.

Малко преди значимите вести, които Петков разгласи, той привика при себе си своята съветничка - топ вирусологът професор Радка Аргирова. Двамата разговаряха на четири очи за Коронавирус обстановката в България.

Преди това пък професор Аргирова предизвести, че България може да се трансформира в Коронавирус гето.

" Правителството обмисля да дава по 75 лв. добавка към пенсиите на всички хора, които се имунизират ", сподели през днешния ден министър председателят Кирил Петков по време на диалог със своя консултант по въпросите на Covid-19 проф. Радка Аргирова.

Сумата ще се дава без значение коя доза се слага, само че ще е еднократна. Петков счита, че по този начин може да се усили броят на имунизираните с 300 хиляди.

" Целта е да защитим най-възрастните хора, които са под максимален риск. Трябва да се знае, че не е врно, че имунизацията въздейства на бремеността, има странични резултати и така нататък По-страшно би било, в случай че България продължи да е с толкоз ниско равнище на имунизация.

Ето за какво през днешния ден желаеме да обявим положителен ситумъл към пенсионерит. Ще им даваме 75 лв. довака към пенсиите за всеки, които се имунизира и за всеки, които към този момент се е ваксинирал с три дози.

Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни 2022 година. Надеждата ни е, че в случай че имунизираме 300 хиляди от нашите съграждани, то ще понижим идната Коронавирус вълна ", разгласи Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР