Премиерът Кирил Петков обяви, че вицепремиерът и министър на финансите

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че вицепремиерът и министър на финансите
Коментари Харесай

Асен Василев ще бъде упълномощен да подпише Плана за възстановяване

Премиерът Кирил Петков разгласи, че вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще бъде акредитиран да договаря и да подпише Плана за възобновяване. Петков заяви за решението при започване на постоянното държавното съвещание.

Правителството ще дефинира през днешния ден органите и структурите, виновни за осъществяването на Националния проект за възобновяване и развиване. " С други думи вършим структурирането този механизъм да стане действителност. Ето за какво е толкоз значимо да имаме работещо държавно управление и работещ парламент. Защото тези 13 милиарда са единствено част от залога пред България да има политическа непоклатимост.

Отделно министърът на земеделието загатна и предишния път, че програмата, която е за 16 милиарда също се работи доста оперативно и всяко закъснение там също би довело до риск. Така че нашето държавно управление продължава да работи целеустремено по този начин, че българската стопанска система да получава средствата, които заслужава и промените, които сме дали обещание ", сподели министър председателят.

Междувременно се чака актуализацията на държавния бюджет да бъде гласувана дефинитивно от Народното събрание.

До късно нощес депутатите от отрасловата комисия дебатираха по тематиката. Нямаше единогласие по въпроса дали и по какъв метод да бъде обезщетен бизнесът поради високите цени на тока.

Подобна помощ въпреки всичко може да да бъде гласувано в пленарната зала през днешния ден. Снощи бюджетната комисия утвърди субсидирането с 25 стотинки за литър гориво за зареждане на бензин, дизел и пропан бутан.

Мярката ще влезе в действие от 1 юли и ще е годна до края на годината.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР