Премиерът Кирил Петков направи специално обръщение по случай 15-та година,

...
Премиерът Кирил Петков направи специално обръщение по случай 15-та година,
Коментари Харесай

Кирил Петков: България трябва да има активна роля за развитието на ЕС

Премиерът Кирил Петков направи особено послание по случай 15-та година, в която България е член на Европейския съюз.

„ Днес България стартира 15-та си годишнина в Европейски Съюз. Европейският съюз стартира като план за мир, само че във времето той стана най-големия пазар в света и културен център. Европейски Съюз може да се надгражда и България би трябвало да има дейна градивна роля в това. Не би трябвало да сме в периферията, а мотор на този развой. Като държавно управление нашата задача е гласът на България да бъде чут. България е тук, тъй като има какво да каже. Нега 2022 година бъде ново начало за Европейски Съюз и неговото развиване. Ново начало за България като градивен член на този Съюз”, съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Ръководителят на българския екип в ЦЕРН проф. доктор Леандър Литов разяснява от своя страна, че българският разсъдък постоянно е бил част от Европа.

„ През тези години успяхме да възпитаме цялото потомство младежи, учени, на най-високо международно равнище. Те работят освен в страната, ни и във водещите центрове в света. Европейският център за нуклеарни проучвания беше първата европейска конструкция, която одобри страната ни за пълновръстен член през 1999 година. Това беше самопризнание за това, че българският разсъдък постоянно е бил част от Европа и принадлежи на Европа”, добави още проф. доктор Леандър Литов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР