Премиерът Кирил Петков е изрекъл сензационна лъжа с обвинението, че

...
Премиерът Кирил Петков е изрекъл сензационна лъжа с обвинението, че
Коментари Харесай

Караджов: Петков лъже, той ме накара да платя 600 млн. лв. за строителство

Премиерът Кирил Петков е изрекъл " сензационна неистина " с обвиняването, че междуведомствена група е открила, че Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) е поискало 2,5 милиарда за противозаконни градежи.

Това съобщи министърът в оставка Гроздан Караджов на изключителна конференция през днешния ден.

" Кирил Петков и " Продължаваме лъжата " следват препоръките на Гьобелс - че една неистина, изречена 100 пъти, ще стане истина. Лъжата обаче си остава неистина, изключително когато има документи, с които да я опровергаем ", съобщи Караджов, иронизирайки " Продължаваме промяната ".

И добави, че от медиите е научил тезата на премиера - че междуведомствената група излязла със абсурден отчет, че има противозаконни градежи от 2,4 милиарда лева, които Министерство на регионалното развитие и министърът на " ИТН " са упорствали да се платят незабавно, а " добричките бели ангели " Продължаваме лъжата " и Кирил Петков са ни спряли ".

Не това написа в обаче, твърди Караджов.

" Ето го отчетът тук при мен, качено е от час в страницата на Министерство на регионалното развитие. В него няма подписи, той към момента е план. Разбирайки за тази конференция, министър председателят и финансовият министър пратиха имейли на членовете на групата да вървят да го подписват, тъй като те към този момент са се осрали ", добави той цветисто.

И обясни, че договорите за 2,4 милиарда лева са противозаконни и това е от дълго време известно - само че все пак Народното събрание е решило те да се извършват, тъй че подчертаването на тяхната неправомерност от премиера е операция.

" Затова аз настоявах Народното събрание да се произнесе по тях ", съобщи Караджов, и прочете откъс от отчета: " Единствената опция за превъзмогване на позволените несъответствия за условията на Закона за устройство на територита е органите на изпълнителната власт да бъдат подкрепени от Народното събрание със съответната законодателна активност. "

В отчета групата отхвърля да се произнесе по това какъв брой би трябвало да се заплати и предлага съставяне на друга група, която да отговори на този въпрос, добави министърът на Слави Трифонов.

Според Караджов той не е желал да заплаща и първичните 600 млн. лева за ремонтите без надзор от Народно събрание - само че Петков и Лена Бориславова упорствали. Шефката на кабинета на премиера персонално коригирала решението на личния си преносим компютър, като в началото Караджов желал то да мине през парламентарните районна и антикорупционна комисия.

" Кой изиска и кой ме накара тези 600 млн. да минат без контрола на Народното събрание? - Казва се Кирил Петков. До ден сегашен се държах благо и добродушно, само че на лъжите краката са къси. За благополучие разменените файлове сред мен, хора на моя екип и Лена Бориславова си стоят, и ние имаме документите, които ги потвърждават. "

Според него министър председателят се видял със строителите и им заречен " да им платим незабавно ".

По отношение на изказванията за тръби на цена 1 млн. лева в някои от договорите, Караджов съобщи, че това е фикция, само че може да допусна от кое място е пристигнала.

" Министърът на финансите даваше образец по какъв начин той на предходната си работа намерил някъде в Пловдивско една такава тръба, ставаше дума, че тази тръба коствала 1 млн. Нито в отчетите, нито в инспекциите сме намерили такава тръба. Това беше един роман за вероятните злоупотреби на ГЕРБ, на които може да се натъкнем. "

Според него Петков се пробва " под паника да си избавя стола ".

" Прави го на мой тил, и не схваща, че всичко това се връща върху него и го прави все по-несъстоятелен в очите на хората. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР