Премиерът Кирил Петков е готов да вземе мандат от Румен

...
Премиерът Кирил Петков е готов да вземе мандат от Румен
Коментари Харесай

Петков взима мандата от Радев за нов кабинет на 4 юли

Премиерът Кирил Петков е подготвен да вземе мандат от Румен Радев, когато президентът още веднъж завърти така наречен парламентарна рулетка, при положение, че кабинетът падне с сполучлив избор на съмнение. Това разкри самият водач на " Промяната " от митинга довечера, като неведнъж натърти и пред публицисти, и пред симпатизанти, че има цели 7 дни да успее да събере общо 121 самостоятелни народни представители, посредством чиито гласове да встъпи в служба ново, стотното подред, държавно управление.

В случай, че актуалният състав на Министерския съвет бъде пратен в историята в сряда или в четвъртък, президентът най-вероятно ще започва серия съвещания в идната седмица и е допустимо да връчи мандата за сформирането на ново държавно управление към 4 юли.

А дали " Продължаваме промяната " би съумяла да се оправи със задачата и фактически в границите на този парламент да излъчи нов кабинет би се схванало към средата на юли.

" Много сме близко, напълно малко ни остава да съберем 121 самостоятелни национални представителя ", уверено разгласи министър председателят през днешния ден с мегафон пред митинга.

Дотогава обаче следва серия земетресения. Първо следва второто четене на обновения бюджет от 1 юли, в който са заложени и антикризисните ограничения. Освен това още тази седмица се чака градусът на напрежението в коридорите и пленарната зала внезапно да се повиши поради разногласията към избора на нов началник на законодателната институция след махането на Никола Минчев.

Задава се и приемането на новия закон за КПКОНПИ, който цели да я реформира, а също така и да се избере новият й ръководител в лицето на оферти от Петков Бойко Рашков.

Снимка: Агнес Методиева

ТЕМА преди 57 минути 510 преди 1 час 644 преди 1 час 2674

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР