Премиерът е в нашата стая, поиска среща и в момента

...
Премиерът е в нашата стая, поиска среща и в момента
Коментари Харесай

Ченчев: Президентът е знаел за изгонването на руските дипломати

Премиерът е в нашата стая, изиска среща и сега тече чуване, само че позицията ни остава непроменена. От вчерашното чуване няколко неща не станаха ясни и едно от тях е кой е издал нареждането за депортацията на тези 70 чиновници на съветското посолство - механически и административен личен състав. Няколко неща станаха ясни - да вземем за пример, че президентът на републиката е знаел, тъй като забележете е имал двама представители в Съвета по сигурност към премиера, който се е състоял на 9 юни. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Ченчев на срещата, когато се е обсъждало изгонването на съветските дипломати, президентът е имал двама свои представители, които са назначени с декрет от него в Съвета по сигурност към премиера. " Отделно от това е бил осведомен съгласно информация от ръководителя на ДАНС и съветникът на президента - Димитър Стоянов. Президентът е знаел какво се случва на 9 юни и с каква информация разполагат службите ", разяснява социалистът обстановката към изгонването на съветските дипломати.

" Българска социалистическа партия е известна със своята поредност, тъй че ние в тази посока ще вървим. Непроменено ни е решението. Ние не се бъркаме в работата на другите партии, въпреки че виждаме някои от тях дя се бъркат в нашата. Тяхно решение е кой ще предложат за министър председател. Нека постъпят отговорно по отношение на обстановката в страната и по отношение на българските жители, тъй като най-важно е да осигурим на хората успокоение в рецесиите, които са ги застигнали ", съобщи Ченчев и добави, че когато се взимат еднолични решения и не се пита Българска социалистическа партия, която е главен съдружен сътрудник е обикновено социалистите да не са удовлетворени, а това рефлектира както върху партията, по този начин и най-много върху българските жители.

Социалистът бе безапелационен, че тези неща са значими за Българска социалистическа партия, тъй като те от доста години се борят против едноличния модел страната да се ръководи посредством sms-и и телефонни позвънявания, както и против едноличните решения, които “падишаха” е взимал през последните 12 години.

" Сега желаеме да бъдем една структурирана и институционална страна. Но с решенията, които Кирил Петков взе - въздушен кулоар, който беше затворен за съветски самолети, както и редица други образци. Това към този момент беше лимита и не просто поради експулсирането на хората с дипломатически статут ", добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР