Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев, противно на

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев, противно на
Коментари Харесай

Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че президентът Румен Радев, обратно на личната му поръчка, че е еднообразно далечен от всички партии, не е.

" Ясно е, че Румен Радев не е еднообразно далечен от всички партии. И аз би трябвало да му разясня думите, все едно съм безумен. И вие всички виждате, че не е еднообразно далечен, и отново ме питате. Еми, не е! Колкото Плевнелиев беше еднообразно далечен от Българска социалистическа партия и от ГЕРБ, толкоз и Радев е далечен от Българска социалистическа партия ", съобщи Борисов пред публицисти.

Той отговори на изявлението на президента Румен Радев по-рано през днешния ден, че водел предизборна акция с държавни пари ". " Той с държавните пари води акция ", сподели Борисов за Радев. Изявлението на президента беше в отговор на нападките на Борисов, който през вчерашния ден разгласи, че Радев има " политическо отношение " към Българска социалистическа партия поради наличието на Елена Йончева и Иво Христов в листата на левицата за евроизборите.



" Аз нямам спор с президента. Той прави акция всеки ден. Вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа, тъй като да се водиш на работа в Народното събрание и да не вървиш на работа... Аз дадох цялостен доклад за всеки един от дните си, откогато е акция. А в случай че е срещу да се купят на децата нови рейсове и на следващия ден като аварира някой, пази, Боже, да загинат, да носи той отговорност. Или в случай че е срещу - 160 хиляди души в Ямбол нямат болница. Ако е срещу да се даде, да излезе да каже. Дадохме 9 милиона за машинно гласоподаване. Ама то подобен е законът. На Българска телеграфна агенция, да излезе да каже, че е срещу да ги дадем на Българска телеграфна агенция. Държавна организация, тя е безусловно самостоятелна ", разяснява Борисов.

Вчера Министерският съвет утвърди изключително финансиране за общо 47 млн. лева за планове в региона на опазването на здравето и образованието, а на съвещанието той на два пъти посочи, че държавният бюджет е в положително положение и " можем да си позволим " този разход.

" Самото му изявление още веднъж взема страна. Освен това за какво би трябвало да му подсещам на кой пленум върви като президент. Да го поканим да пристигна при ГЕРБ. Той отиде на пленум на Българска социалистическа партия. Случайно са се озовали неговите хора все в листата на Българска социалистическа партия. Той ни прави на кьорави към този момент. Сега, аз демонстрирам джентълменство, ето - и за учебното заведение споделих - напълно ние си свършихме работата за военното учебно заведение. Той се е борил 10 години, и не е съумял. Ми, що не е съумял по времето на Орешарски, когато мандатът е на Българска социалистическа партия ", продължи Борисов да приказва за Радев.

" Той с държавни пари прави акция. И би трябвало да се чуя с сътрудниците от ГЕРБ, да желая варианти да му се забрани и на него да води акция. Всяко едно негово изявление е против ръководството, в интерес на опозицията ", възмути се Борисов.

" Сега за какво би трябвало да демонстрираме двуличие, от негова страна приказвам (Радев - бе.ред.). Ми, оставете ги, дано там претенденти за евродепутати да се бият, да спорят, да изкарват хрумвания - това са техни избори. Те по-късно отлитат, 5 години няма да ги забележим. Нали, тях да чуем какви задължения ще покажат. Ние ще може след 26-и да се заяждаме ", счита за редно Борисов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР