Премиерът Бойко Борисов взе отношение по днешните дебати за искания

...
Премиерът Бойко Борисов взе отношение по днешните дебати за искания
Коментари Харесай

Борисов разкритикува ЕКОФИН и БСП за вота на недоверие

Премиерът Бойко Борисов взе отношение по днешните диспути за претенции от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление. " Вотът на съмнение на Българска социалистическа партия към държавното управление демонстрира, че ги е гняв, че европредседателството е сполучливо. От първия ден те желаеха да го саботират, по тази причина и не участваха. Проваляйки се като европредседатели, това щеше да бъде задоволителен мотив да ни се желае оставката и то безусловно резонно. Но това си е парламентарна процедура, това е записано в Конституцията. Искат избор, дават избор. Парламентарните групи се пазят. ", разяснява той пред публицисти след присъединяване в провеждащата се в София конференция за Европейски алианс за възходяща конвергенция на заплатите

После Борисов разкритикува ЕКОФИН, в подтекста на желанията на България да кандидаства за  влизане в чакалнята на Еврозоната

„ Непрекъснато трансформират изискванията както за Шенген, както и за чакалнята на Еврозоната, все нови и нови критерии. Имам терзание, че когато се трансформират изискванията, внасяш едни документи, каквито са до момента, те ти желаят други или споделят авансово, че ще влезеш в банковия съюз, пък по-късно в чакалнята – това до момента го нямаше. И по тази причина в този момент водим спокойни договаряния, тихи, банкерите обичат да се водят тихи договаряния и се надявам да имаме решение “, съобщи още министър председателят.

След това Борисов мина на външнополитически тематики като изрази отчаяние от позицията на френския президент Еманюел Макрон, че Македония би трябвало да върви по пътя за еврочленство дружно с Албания.

„ Засега президентът Макрон не желае да ги поддържа, желае да са в пакет с Албания. Албания са доста по-назад, продължава Захариева /б.р. министърът на външните работи/ и всички сътрудници да настояваме, аз също оня ден в Брюксел с сътрудника Ципрас, и с него разговаряхме, тъй като направиха всички старания хората, всички им помагахме и няма да е почтено към тях, в случай че не им дадат вероятност. За НАТО знам, че ще стане юли месец, само че доста ми се искаше да имат път и към Европейски Съюз. Пакетирани по този начин, с друга страна, ще се забавят “, сподели министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР