Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му

...
Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му
Коментари Харесай

​Корнелия Нинова: Внасяме подписи в НС за отстраняване на Пламен Георгиев

" Премиерът Бойко Борисов избави от отговорност Пламен Георгиев, като му остави малка врата за изплъзване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до привършване на инспекцията. " Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 © фотография: АРХИВ
По думите ѝ, от опит се знае, че тези инспекции не престават месеци, даже години. " Това е метод да се замете казусът, да се не помни от обществото и той да се върне на бял кон някой ден. Ние изрично не одобряваме това решение ", отсече Нинова.

" Преди дни поискахме оставката на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той не я подава. Затова през днешния ден събрахме управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", разговаряхме с нашите депутати и внасяме подписи в Народното събрание с искане за премахване на Пламен Георгиев като ръководител на КПКОНПИ ", сподели Корнелия Нинова. Тя разясни, че Българска социалистическа партия желае и премахване на заместника му, за който също излязоха данни за имотни неуредици в декларациите.

Нинова напомни, че Пламен Георгиев беше определен от новата ръководеща коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Оперативна програма и ВОЛЯ. " Ние бяхме срещу неговия избор, както и срещу закона и метода, по който беше основана комисията ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че левицата внесе собствен закон с друга философия, само че той беше отритнат. " Отстраняването на управлението на КПКОНПИ няма да реши всъщност казуса, тъй като няма по какъв начин ръководещите, които и да са те, да си избират тези, които ще ги ревизират. Резултатът от такова решение е явен - в никакъв случай няма да има до дъно битка с корупцията по високите етажи на властта, тъй като са взаимно подвластни и обвързани ", безапелационна бе Нинова.

По думите ѝ на КСНС при президента тя ще предложи 3 - 4 съответни и разнообразни ограничения за същинска битка с корупцията по високите етажи на властта. " Там, по реакцията на другите партийни водачи ще разберем- има ли воля в действителност да се оправим с този проблем или ще продължат да имитират битка с корупцията. Защото е необичайно, че индивидът, който предложи Пламен Георгиев в Народното събрание, през днешния ден става министър на правораздаването ", заключи Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР