Премиерът Бойко Борисов смени джипката с хеликоптер за поредната инспекция

...
Премиерът Бойко Борисов смени джипката с хеликоптер за поредната инспекция
Коментари Харесай

Хемус няма да е готова през 2024 г., пак отлагат участъка до Буховци

Премиерът Бойко Борисов смени джипката с хеликоптер за следващата ревизия на автомагистрала " Хемус " с цел да види, че построяването ѝ не напредва с темпото, което беше заречен. Това става, макар че държавното управление обилно изсипа към 2.7 милиарда лева за доизграждането на изчезналите 225 км от аутобана сред София и Варна на държавната компания " Автомагистрали ".

Премиерът, придружаван от министъра на финансите Кирил Ананиев, прелетя над трасето от пътен възел " Боаза " до разклона за Велико Търново.

" Нашите строители сега работят на международна класа и то във времето на пандемията, до момента в който доста страни са в локдаун... Където има трошляк работят на цялостни обороти. И гледай в този момент, от мост върху мост се минава, стотици колони, греди... какви старания са това. От едната страна копаем скалите и незабавно влизаме на мостове от другата страна. Ананиев, виждаш ли какви уреди. Тамън кат се пенсионираш, ще си вървиш до Балчик. Трябва още година и половина - две да ги приключим, другояче отново ще ги замотаят, ще ги спрат, както до момента ", сподели Бойко Борисов.

" Нещата вървят ускорено и в периодите, които сме дали обещание, и българите ще могат да пътуват по тази автомагистрала, бързо и удобно. Разходите за пътешестване ще бъдат по-малко, бизнесът ще е удовлетворен. Трудно се реализира това нещо, само че в последна сметката хората на драго сърце след това си го употребяват ", добави Ананиев.

Въпреки бодряшкия звук на премиера и на финансовия министър, от излъчените фрагменти е видно, че., както в началото даде обещание Борисов, нито
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР