Премиерът Бойко Борисов ще се срещне със синоптиците, които вчера

...
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне със синоптиците, които вчера
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще се срещне с протестиращите синоптици

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне със синоптиците, които през вчерашния ден се обърнаха за подпомагане към него с отворено писмо.

В писмото метеоролозите предизвестяват, че няма да работят повече, в случай че Българска академия на науките не спре с дейностите си против Института. Те упорстват за обособяване от Академията на науката и прекосяването им под шапката на просветителното министерство. Пред Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев сподели, че предлагането би трябвало съществено да бъде премислено, тъй като Института по метеорология и хидрология сега е прекомерно подвластен от решенията, които се взимат от управлението на Българска академия на науките.

От Академията на науките дадоха отговор с писмена позиция. В нея се споделя, че принадлежността на Националния институт по метеорология и хидрология към структурата на Българска академия на науките в никакъв случай не е поставяна под въпрос, а Академията постоянно е отдавала огромно значение на оперативните дейнoсти, осъществявани от другите институти и е правила оптимално вероятното за тяхното финансиране.
Орлин Георгиев, началник отдел " Специализирани измервания " към Национален институт по метеорология и хидрология: Продължаваме нашата активност с помощта на министерството на образованието и министър Вълчев, което на избрани траншове отпуска суми за продължение прехрана на нашата активност. Ангажиментите, които бяха поети на срещата с него след митинга на 21 юни бяха, че с изключение на министерството и Българска академия на науките ще поеме част от тези разноски, само че Българска академия на науките за момента с изключение на празни обещания, друго не е посочила. Бойко Борисов, министър-председател: 15 милиона повече има и за Българска академия на науките - в този момент не ги знам за какво се карат с института, само че ще се срещна с тях, с 15 милиона повече дадохме в Българска академия на науките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР