Премиерът Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

ПАСЕ: България е отбелязала осезаемо развитие по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията

Премиерът Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа по пост-мониторинговия разговор с България Франк Швабе и Жолт Немет, които са на работно посещаване в София.

„ България ще продължи ползотворното съдействие с ПАСЕ за привършване на пост-мониторинговия разговор “, сподели Борисов и уточни, че страната ни чака градивна и справедлива оценка за напъните на институциите и подхванатите промени. Министър-председателят подчертава върху битката с контрабандата и резултатите, които реализира страната ни в последните години. „ Контрабандата е основен мотор за явлението корупция на всички равнища – от митничаря до най-висшите етажи “, сподели Борисов. Той даде образец с последното изследване на „ Инициативата против противозаконната търговия “, което демонстрира, че през второто тримесечие на 2018 година контрабандата на цигари в България пада до 4,7%. „ Този резултат нарежда страната ни като една от най-активните в битката с контрабандата в Европейския съюз “, акцентира Борисов.

Премиерът уточни новия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, признат през месец януари тази година, като още едно от достиженията на страната ни в битката с корупцията. „ Със закона бе основан нов самостоятелен профилиран антикорупционен орган, който сплоти в себе си функционалностите по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, лишаване на нелегално добито имущество и гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности “, сподели министър председателят Борисов и добави, че това разреши и да се разшири кръгът на лицата, задължени да подават заявления за имущество и спор на ползи.

Докладчиците на ПАСЕ подчертаха, че България е отбелязала осезаемо развиване във връзка с правосъдната промяна и битката с корупцията, а министър председателят Борисов изрази убеденост, че с осъществените промени в последните години и позитивните резултати, може да се върви към сполучливо преустановяване на пост-мониторинговия разговор.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР