Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с Майк Помпео и Антонио Гутериш

Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл Помпео и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Подробностите от специфичните ни пратеници в Ню Йорк Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.


С американския държавен секретар и някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Бойко Борисов се познава от дълго време. След няколко срещи в коридорите на Организация на обединените нации през последнитe дни през днешния ден те още веднъж разговаряха за стратегическото партньорство на България и Съединени американски щати в границите на НАТО, както и за поредицата от сполучливи взаимни военни интервенции в разнообразни сфери.

Трафикът на хора и битката против незаконната миграция също бяха акцент в диалога. Бойко Борисов се похвали пред Майкъл Помпео и за днешната сполучлива акция по залавяне на огромна пратка незаконна дрога. Разказа му, че точно поради триумфите си в тази сфера страната ни беше съпредседател на срещата на високо ниво в Организация на обединените нации против опиатите, проведена от президента Доналд Тръмп при започване на седмицата.


В централата на Организация на обединените нации министър председателят се срещна и с генералния секретар на Организацията Антонио Гутериш. Бойко Борисов акцентира, че България ще продължава да поддържа всяка една самодейност, обвързвана с постигането на дълготраен мир в света. Българският министър председател акцентира, че в политиката на Организация на обединените нации за отбрана и одобряване на правата на индивида България слага необикновен акцент в региона на предварителната защита и противодействието на дискриминирането, расизма, ксенофобията, антисемитизма, закононарушенията от ненавист и всички други прояви на назадничавост.
 Премиерът Бойко Борисов произнесе тирада пред Организация на обединените нации Премиерът Бойко Борисов произнесе тирада пред Организация на обединените нации
В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации министър председателят Бойко Борисов насочи апел за удвояване на взаимните старания за мир и непоклатимост в Украйна, приказва за б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР